A GoodFood-ban olvasott recept egy kissé átalakított változata. azt hiszem, egyetértünk Nórival abban, hogy az elmúlt hetek legfinomabb ételét sikerült így közösen összehoznunk! :)
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (lapocka)
1 db nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma
8-10 db koktélparadicsom
1 nagyobb sűrített paradicsomkonzerv
5 dkg reszelt parmezán (vagy más kemény sajt)
só, bors
1-2 ek rozmaring
1 kg újburgonya
kevés olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát és a sárgarépát lereszeljük, majd összedolgozzuk a darált hússal. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a rozmaring felét is. diónyi gombócokat formázunk a húsos keverékből, majd egy serpenyőben kevés olajon hirtelen megpirítjuk, hogy kívül szép aranybarna legyen. Ezután kiszedjük őket egy tálra. A koktélparadicsomokat elnegyedeljük, majd a megmaradt olajba tesszük, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ízlés szerint (ki mennyi szaftot szeretne) egy kis vizet. Hozzákeverjük a parmezánt, sózzuk és egy kevés rozmaringot is szórunk bele. Ha összerottyant, visszatesszük a gombócokat is és együtt még kb. fél órát pároljuk. A krumplit közben meghámozzuk, felkockázzuk, majd tepsibe tesszük. meghintjük sóval és a rozmaring maradékával, locsolunk rá egy kevés olajat és 200-220 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat hozzá! :)