Egy igazán finom édesség :)
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
35 dkg porcukor
35 dkg reszelt sárgarépa
8 dkg darált mandula
4 db tojás
3,5 dl olaj
2,3 dl frissen facsart narancslé
1 csomag vaníliás cukor
1,5 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1 tk só
kevés olaj
A mázhoz:
25 dkg krémsajt (mascarpone)
20 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a narancslevet és a vaníliás cukrot, majd az egészet alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a darált mandulát és ezt is összedolgozzuk. A répát lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet és a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, majd elkeverjük. az egészet hozzáadjuk a folyékony masszához és összedolgozzuk. Egy tortaformát kivajazunk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a narancshéjat, az egészet habosra keverjük, majd rásimítjuk a kihűlt torta tetejére. Jó étvágyat!