Provence-i ropogós csokitorta

 2013.07.07. 15:17

Maradva a csokinál és a tortánál egy meleg nyári napokra kifejezetten ajánlott, gyorsan elkészíthető finomság.


Hozzávalók:

Az alaphoz:

18 dkg  kakaós keksz
8-10 dkg kukoricapehely
10 dkg margarin

A krémhez:

3 tojássárgája
1,5 dl tej
4 dl tejszín
20 dkg 70 %-os étcsokoládé
5 dkg cukor
15 dkg meggy
fél tk. szárított, őrölt levendulavirág

Elkészítés:

A tortaalaphoz törjük össze a kekszet úgy (pl. húsklopfolóval), hogy maradjanak benne kisebb darabos részek is. A kukoricapelyhet a kezünkkel morzsoljuk darabosra, majd keverjük a morzsához. A száraz hozzávalókat dolgozzuk össze a margarinnal. Ha nem akar összeállni, egy kis tejet tehetünk hozzá. A masszát nyomkodjuk egy papírral bélelt/kivajazott kapcsos tortaforma aljába. 175 fokos sütőben 10-12 percig elősütjük, majd a formában kihűtjük az alapot. Ne kapcsoljuk ki a formát!
A tojássárgákat a cukorral és a tejjel vízgőz felett besűrítjük. Még forrón elkeverjük benne a darabokra tört csokoládét teljesen simára. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a már kihűlt, de még folyékony csokikrémbe. Hozzáadjuk a levendulát is. Nem kell megijedni, ha eleinte folyós a krém, egy csomag habfixálóval és több órányi hűtéssel garantált az eredmény.
Az alapon oszlassuk el a meggyszemeket, majd öntsük rá a formába a csokikrémet. Tegyük legalább 24 órára a hűtőbe.
A bátrabbak fogyasztás előtt megszórhatják még kakaóporral.

Jó étvágyat!

IMG_3527.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr125389188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása