Svéd uborka kicsit másképp

 2013.07.07. 15:28

Beköszöntött az uborka szezon, és nem tudtunk ellenállni a csábításnak, így vettünk egy keveset azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készítünk belőle valami finomságot. Íme:

Hozzávalók:

3 kg uborka
1 kg hagyma
1 kg paprika
6 dl víz
3 dl 20%-os ecet
1 dl só
8 dl cukor
fél csomag mustármag
1 kávéskanál szalicil

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, majd héjastól legyaluljuk. A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd ezeket is hozzágyaluljuk. Egy tálban alaposan összekeverjük a vizet, az ecetet, a cukrot, a sót, a mustármagot és a szalicilt, majd ráöntjük a hagymás-paprikás uborkára. Alaposan összekeverjük, majd egy konyharuhával lefedve egy napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Ezután üvegekbe töltjük és felöntjük a levével, így sokáig eltartható. Jó étvágyat!

Természetesen az ízesítés egyénileg változhat, ki mennyire szeretné savanyúra vagy édesre. Nekünk ezek az arányok eléggé bejöttek :)

IMG_3531.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr545394611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása