Egy kis kihagyás után ismét jelentkezünk! :) Az alábbi desszert receptje már megtalálható az oldalon, de ebben a formájában szintén nagyon finom lett!

Hozzávalók:

20 dkg margarin
17 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
1citrom reszelt héja
4 tojás
20 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
2 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1/2 tk szerecsendió
vegyes aszalt gyümölcs, csokidarabok és apróra vágott dió ízlés szerinti mennyiségben
20 dkg ét tortabevonó
a forma kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa

1 csomag (kb. 15 dkg) marcipánmassza
25 dkg porcukor
1 közepes tojás fehérjéje
fél tk citromlé

Elkészítés:

A gyümölcskenyér elkészítése itt olvasható. A különbség annyiban áll, hogy nem őzgerinc, hanem tortaformában sütjük meg a tésztát. A marcipánt sodrófával óvatosan kinyújtjuk (a deszkát és a sodrófát porcukorral megszórjuk, hogy ne ragadjon le a marcipán), majd a sodrófára feltekerve beborítjuk vele a kihűlt tortát. a lelógó részeket levágjuk. A porcukrot habosra keverjük a tojásfehérjével és citromlével, majd pedig ételfestékkel megszínezzük. A kiválasztott díszítősablont a tortára tesszük, rákenjük a cukorhabot, majd óvatosan eltávolítjuk a sablont. Hűtőbe téve a cukorhab hamar megdermed. Jó étvágyat hozzá! :)

100_0423.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr955754635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása